Vedr. maskeantall: 

I 1. opplag av #BYSTRIKK, er oppskriften på Gretekofte slik, at diagram 1 går opp i maskeantallet, og man mangler dermed 1 m på bolen for at omgangen skal slutte på samme måte som den begynner (og mønsteret dermed bli symmetrisk om knappestolpen). F.o.m opplag 2 er dette rettet, slik at man legger opp 1 m mer for alle størrelser på bolen.

De av dere som har 1. opplag og ønsker det, kan derfor legge opp 1 m mer på bolen enn oppskriften sier, MEN da må dere huske å la være å øke 1 m på siste ensfargede omg før diagram 2, slik oppskriften sier i kapitlet om bærestykket s.52.


Vedr strikkefasthet:

Strikkefasthet for Gretekofte og Gretegenser er oppgitt til 25m/10 cm. Dette avviker fra det garnprodusenten oppgir for Sterk, som er 22m/10 cm. Dette er ikke en trykkfeil, men et bevisst valg tatt på bakgrunn av teststrikking av plaggene. Om du foretrekker et løsere strikket plagg og vil bruke 22m/10 cm som Du Store Alpakka foreslår, må du ta hensyn til at i disse oppskriftene vil overvidden da øke med ca to størrelser.